Kontakt

OLA KVERNBERGS STEAMDOME III TIL SORTLAND JAZZFESTIVAL

OLA KVERNBERGS STEAMDOME III TIL SORTLAND JAZZFESTIVAL

Ola Kvernberg har høstet svært gode kritikker for sitt prosjekt «Steamdome». Og vi er stolte over å kunne bekrefte han til festivalen fredag 21 september. Kvernberg kommer til festivalen sammen med Erik Nyland, trommer og Bent Sæther, bass.

 

Ola Kvernbergs Steamdome ble først til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016. I løpet av de siste årene har det utviklet seg til å bli Kvernbergs musikalske hovedprosjekt. Det spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen.

 

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

 

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere, og på Sortland Jazzfestival står Ola Kvernberg på scenen sammen med Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird) og Bent Sæther (Motorpsycho, Sugarfoot) som power-trioen STEAMDOME III.



X