Kontakt

PETTER WETTRE – EN HYLLEST TIL MICHAEL BRECKER – TIL SORTLAND JAZZFESTIVAL

PETTER WETTRE – EN HYLLEST TIL MICHAEL BRECKER – TIL SORTLAND JAZZFESTIVAL

Petter Wettre kommer til festivalen torsdag 20 september. Wettre har gjestet festivalen tidligere og gjort legendariske konserter. Denne gangen kommer han med sin hyllest til Michael Brecker.

 

I fjor var det 10 år siden Michael Brecker gikk bort. Michael Brecker var én av de mest innflytelsesrike musikere av sin generasjon uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass sin unge alder ved sin død, (57), etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock/fusion repertoir til små jazzcombo via gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artister. Ingen nevnt. Ingen glemt
Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å være direkte berørt av Brecker’s saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på.
Dette er en hyllestkonsert til musikeren, saksofonisten og komponisten Michael Brecker slik vi kjenner han fra sine soloalbum.

 

Med denne konserten tar Petter Wettre, Hans Mathisen, Jørn Øien, Daniel Franck og Karl Henrik Ousback oss med på en ekspedisjon i Michael Brecker’s rikholdige musikalske univers og hyller en musiker som har betydd så mye for så mange.X