Kontakt

HELGE LIEN TRIO TIL SORTLAND JAZZFESTIVAL

HELGE LIEN TRIO TIL SORTLAND JAZZFESTIVAL

Åpningsdagen på Sortland jazzfestival får vi storfint besøk av Helge Lien Trio. Om Helge Lien Trio er det sagt at de på en sjelden måte evner å trollbinde sitt publikum. I et klassisk trioformat innen jazz spenner de over et bredt spekter av stemninger og uttrykk i løpet av en konsert. Samtidig holder de fast ved sin unike sound. Man får høre sterke komposisjoner, som både kan være lyriske, intenst groovy, humoristiske og kraftfulle, lange strekk med kompakte improviserte forløp, men også inspirerte enkeltprestasjoner – som seg hør og bør i et band som blant mange andre ting henter inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Helge Lien Trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet. Trioen består av Helge Lien piano, Mats Eilertsen(bass) og Per Oddvar Johansen trommer.X