Kontakt

MARIT SANDVIK OG NOVA ONDA TIL SORTLAND JAZZFESTVIAL

MARIT SANDVIK OG NOVA ONDA TIL SORTLAND JAZZFESTVIAL

Et band utgjør summen av hver enkelt musikers identitet, ferdighet, kreativitet og lyst. Marit Sandvik & Nova Onda spiller egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora og fyller musikken med sitt eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

Marit Sandvik & Nova Onda ble etablert i 2013. Med de ulike medlemmenes erfaring fra såvel jazz som klassisk musikk, neosoul, reinhekla rock, samisk musikk og samtidsmusikk kom nye elementer inn i musikken. Resultatet har blitt en artig, udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett, komplekst samspill med skrevne ensemble-partier, det hele framført med lekenhet og presisjon. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i, den appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, – publikum lar seg begeistre.

Marit Sandvik & Nova Onda er:
Marit Sandvik – vokal
Ola A. Rokkones – saxofon
Øystein Norvoll – gitar
Eirik Fjelde – tangenter
Morten Steene- bass
Simen Vangen – trommer/perkusjonX