Kontakt

Nyheter

 

ONSDAG 19.09

 

TORSDAG 20.09 FREDAG 21.09 LØRDAG 22.09 SØNDAG 23.09
11:00 Gateparade

 

12:00 Jubeltube

 

11:30 og 12:45 A. Semb og Å. Erikson med barn fra Kvæfjord «Nordnorske barnesanger»

 

12:15 Inge Bremnes

 

10:45 Brazz Brothers 13:00 Boknabajazz: Shoeshine Boys 13:00 Speilets tale
16:30 Etterjobbjazz:

Jazz og Jåzz med Sindre Myrbostad og Håkon Kristiansen med gjester

 

16:30 Etterjobbjazz: Julietnorth 16:30 Etterjobbjazz

Nova Onda og Marit Sandvik

16:00 Jazzkafé: Speilets tale  
18:30 Maria Solheim med band

 

21:00 Helge Lien Trio

 

19:00 Petter Wettre «Remembering Michael Brecker»

 

21:00 Odd Nordstoga med band

 

23:00 Ola Kvernbergs «Steamdome III»

 

19:00 Knut Reiersrud solo

 

20:30 Brazz Brothers og Sortland musikkforening

 

23:00 Real Thing

 

 

 

*(teksten i kursiv er program for barnehager og skoler)

Vi slår også i til med Boknabajazz på Holmen i samarbeid med Holmøy Maritime AS. I år står Shoeshine Boys for musikken. Det er et ungt jazzband som spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz, swingjazz og rhythm and blues. Bandet har allerede markert seg i tradjazzmiljøet i Oslo med sitt høye energinivå og spilleglede, og har på kun noen få år etablert seg som et godt og etterspurt band. Også i år blir det servert mat basert på boknafisk, så dette blir en uslåelig kombinasjon av swingende musikk, god mat og topp stemning.

Bandet består av:
Lasse Lømo Ellingsen – trompet
Erlend Barratt-Due Solum -klarinett
Andreas Rotevatn – trombone
Sondre Dyb Berg – piano
Anders Isachsen – banjo/gitar
Hans Erik Wagner – bass/vokal
Knut Rand – trommer

Et band utgjør summen av hver enkelt musikers identitet, ferdighet, kreativitet og lyst. Marit Sandvik & Nova Onda spiller egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora og fyller musikken med sitt eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

Marit Sandvik & Nova Onda ble etablert i 2013. Med de ulike medlemmenes erfaring fra såvel jazz som klassisk musikk, neosoul, reinhekla rock, samisk musikk og samtidsmusikk kom nye elementer inn i musikken. Resultatet har blitt en artig, udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett, komplekst samspill med skrevne ensemble-partier, det hele framført med lekenhet og presisjon. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i, den appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, – publikum lar seg begeistre.

Marit Sandvik & Nova Onda er:
Marit Sandvik – vokal
Ola A. Rokkones – saxofon
Øystein Norvoll – gitar
Eirik Fjelde – tangenter
Morten Steene- bass
Simen Vangen – trommer/perkusjon

Julietnorth gjør det stort om dagen og høster strålende kritikker for sitt ferske debutalbum som kom ut i februar. Terningkast 5 i Aftenposten, iTromsø og Altaposten! Og vi gleder oss veldig til at de spiller på Etterjobbjazz.

Supergruppa fra nord har sammen skapt et energisk, kjølig og friskt sound hvor nordnorsk folkemusikk møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige slåttene trives i dette filmatiske landskapet, hvor Julies karakteristiske felespill utgjør en viktig grunnstamme. I denne konserten får vi møte to av medlemmene i gruppa og to av landets mest spennende musikere; Julie Alapnes og Aleksander Kostopoulos i et drivende samspill. De vil fremføre låtene fra Julietnorths repertoar og dette er noe av det kritikerne sier om musikken:

«Dette er sterkt. Gripende. Varmt. Dette er midnattssola og mørketida tvunnet inn i hverandre. Dette er musikk som får deg til å ville løpe rett ut i nysnøen, naken, for å lage snøengler. I neste øyeblikk, en gammel venn du ikke har snakket med på lenge, som du får lyst til å ringe. Bare fordi.» -Sanne Mathiassen, forfatter.

“…melankoli i den ene låta, før det svinger noe så inni hampen i den neste. Det hele låter ekte og ærlig, jordnært og avsindig vakkert”
– Bernard Hienerwadel, Altaposten

“Julietnorth er en artist for framtiden” – Aftenposten

Åpningsdagen på Sortland jazzfestival får vi storfint besøk av Helge Lien Trio. Om Helge Lien Trio er det sagt at de på en sjelden måte evner å trollbinde sitt publikum. I et klassisk trioformat innen jazz spenner de over et bredt spekter av stemninger og uttrykk i løpet av en konsert. Samtidig holder de fast ved sin unike sound. Man får høre sterke komposisjoner, som både kan være lyriske, intenst groovy, humoristiske og kraftfulle, lange strekk med kompakte improviserte forløp, men også inspirerte enkeltprestasjoner – som seg hør og bør i et band som blant mange andre ting henter inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Helge Lien Trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet. Trioen består av Helge Lien piano, Mats Eilertsen(bass) og Per Oddvar Johansen trommer.

Gjett om vi gleder oss til høsten! Fredag 21 september går Odd Nordstoga på scenen i Møysalen sammen med sitt eminente band- Torstein Lofthus på trommer, Tor Egil Kreken på bass, David Walumrød på tangentar og Øyvind Blomstrøm gitar. Billetter legges snart ut, så følg med!

Onsdag 19 september står Maria Solheim på scenen i Sortland kirke sammen med musikerne i Darling West og Christer Slaaen. Dette er vi veldig stolte over å få til , for dette tror vi blir en enestående konsertopplevelse.

Petter Wettre kommer til festivalen torsdag 20 september. Wettre har gjestet festivalen tidligere og gjort legendariske konserter. Denne gangen kommer han med sin hyllest til Michael Brecker.

 

I fjor var det 10 år siden Michael Brecker gikk bort. Michael Brecker var én av de mest innflytelsesrike musikere av sin generasjon uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass sin unge alder ved sin død, (57), etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock/fusion repertoir til små jazzcombo via gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artister. Ingen nevnt. Ingen glemt
Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å være direkte berørt av Brecker’s saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på.
Dette er en hyllestkonsert til musikeren, saksofonisten og komponisten Michael Brecker slik vi kjenner han fra sine soloalbum.

 

Med denne konserten tar Petter Wettre, Hans Mathisen, Jørn Øien, Daniel Franck og Karl Henrik Ousback oss med på en ekspedisjon i Michael Brecker’s rikholdige musikalske univers og hyller en musiker som har betydd så mye for så mange.

Ola Kvernberg har høstet svært gode kritikker for sitt prosjekt “Steamdome”. Og vi er stolte over å kunne bekrefte han til festivalen fredag 21 september. Kvernberg kommer til festivalen sammen med Erik Nyland, trommer og Bent Sæther, bass.

 

Ola Kvernbergs Steamdome ble først til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016. I løpet av de siste årene har det utviklet seg til å bli Kvernbergs musikalske hovedprosjekt. Det spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen.

 

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

 

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere, og på Sortland Jazzfestival står Ola Kvernberg på scenen sammen med Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird) og Bent Sæther (Motorpsycho, Sugarfoot) som power-trioen STEAMDOME III.

X